Meteostanice na letišti

Ve spolupráci RC Modelářů Trutnov a Aeroklubu Dračí letky se povedlo zřídit meteostanici na letišti ve Volanově. Pokud budete mít potřebu se podívat na aktuální počasí a sílu větru přímo na letišti, je Vám k dispozici tento odkaz.


 

Letiště vrtulníků

Jelikož na letišti  30x10m nejdou vzájemně provozovat modely letadel a vrtulniků, k naší  velké smůle se kolegové vrtulníkáři trhli a pro svou činnost si zajistili nové letiště v Trutnově za Kryblicí. Letiště je označeno A.

 Souřadnice GPS : 50°33'15.820"N, 15°56'57.510"E

!!! POZOR !!!

Na tomto letišti již nelétáme. Veškerá modelářská činnost se přesunula na letiště aeroklubu Dračí letky do Volanova ( modely letadel a vrtulníků ) 


 

Letiště Dračí letky

Jak jsem se již zmínil, Letecký klub ULTRALIGHT o.s Trutnov "Dračí letka" nám po zničení modelářského letiště nabídla část letištní plochy k provozování modelářského letiště. Po částečných úpravách, dorovnání travnaté plochy a nezbytných bezpečnostních opatřeních se dá létat. V současné době se v areálu letiště již nachází dráha automobilových modelářů. Představou a snahou je soustředit modelářskou činnost právě do areálu letiště. Do budoucna by se měla na modelářském letišti objevit i modelářské zázemí, přívod el. energie pro nabíjení a nová příjezdová cesta. Prozatím jezdíme svými vozy po letištní ploše.

 

Souřadnice GPS : N50`34´03", E015`51´55"

Plocha letiště je označena modrým letadlem.


 

Divočáci na letišti

Tak jako jinde ve světě, tak i u nás se najde spousta škodné, lidí, kteří rádi ničí to co neudělali. Dopadlo to i na naše modelářské letiště.

Jak je vidět, letiště vypadá, jako by se po něm přehnalo stádo divočáků. A taky jo. Na posekané udržované travnaté ploše v délce 30m se to holt dost dobře na čtyřkolkách smeká. Spousta práce a potu s urovnáním povrchu a sekáním je pryč a minimálně měsíc si na tomhle nezalítáme. Nezůstalo ani místečko. A abych neházel všechny do jednoho pytle je i pár slušných, kteří nám letiště hlídají. Za to jim dík. Tohle se stalo v červenci 2010.


 

Letiště HSM

Již řadu let se Trutnovští letečtí modeláři potýkají s problémem, kde létat se svými modely. V této hornaté části naší vlasti, v podhůří Krkonoš, kde každá rovnější plocha je orná půda, nebo se zastavuje novými objekty se jen velmi těžko provozuje letecké modelářství. Před několika lety, a to především zásluhou modeláře Jirky Valenty, se nám po domluvě s firmou FARMERS s.r.o. Trutnov podařilo dohodnout  povolení k přístupu na jejich pozemky, kde na prostoru 30x10 m provozujeme něco jako modelářské letiště. Ale i tak se létá kde se dá. Po incidentu s motorkáři na letišti v HSM nám po vzájemné dohodě nabídla část své letištní plochy Dračí letka Trutnov - LKTRU, letiště Volanov.

A kde nás najdete ? Za příznivého počasí se scházíme na modelářském letišti na pozemku firmy FARMERS s.r.o. - příjezd autem od HORNÍHO STARÉHO MĚSTA, pod hlavním silničním tahem Trutnov - Svoboda nad Úpou, Pec pod Sněžkou. Vzhůru do luk na pozemky Farmersu po kameniké cestě směrem k lesu. Místo na mapě je označeno písmenem A.

 

 

 Souřadnice GPS Loc: 50°34'22.072"N, 15°52'50.400"E

!!! POZOR !!!

Na tomto letišti již nelétáme. Veškerá modelářská činnost se přesunula na letiště aeroklubu Dračí letky do Volanova ( modely letadel a vrtulníků ) a na letiště na Kacíři ( modely vrtulníků )


 

 
březen 2024
Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Blížící se akce

Kalendář akci KLeMČR

V odkazu najdete všechny plánované akce KLeMČR pro rok 2021.


Statistiky

TOPlist