Modelářské akce

13. Sled ultralehkých letadel Trutnov

V sobotu 30. června 2018 pořádá Dračí Letka Trutnov již 13. Sled ultralehkých letadel Trutnov. Přílety letadel od 8:00 do 12:00, hlavní program začíná od 13:00 hodin.


 

3. Krkonošská halovka

Krkonošská halovkaV neděli 21. 1. 2018 pořádá Letecko-modelářský klub Horní Branná ve sportovní hale při ZŠ Komenského Nová Paka již "3. Krkonošskou Halovku".

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Frantov 2017

Frantov 2017 – poznatky . . . . 

1. Ukázalo se, že ani v malém kolektivu nemusí být sešlost sešlých seniorů, podložena několika málo 60níky a krátce se vyskytujícím 4dekádníkem ( KK jun) ztrátová. Pokladník po uzávěrce pokladny a mnou navrácené, dva roky hledané částce 100 Kč v papíru, byla ve staré pokladní krabici, prohlásil, že jsme v černých číslech, převyšujících ne snad řádově, ale několikrát onu dva roky chybějící stovku . . . .  
Inkriminovaná krabice je vlevo dole.

Frantov 2017

2. Ve staré pokladní krabici byly i doklady o tom, kdo kolik na Frantově spotřeboval. Statisticky to vyhodnotím, abychom si zjistili, jak nám s pokračující technologickou revolucí spalovacích procesů klesá spotřeba . . . . .

3. Dalším zjištěním je, že se nedá podceňovat řešení elektroinstalace ani v modelu a v dalším případě ani směrová stabilita modelu. Na tomto místě bych si dovolil konstruktérovi  “žluté bestie“ doporučit četbu  kapitoly o směrové stabilitě v knize pana Ing M. Hořejšího Aerodynamika létajících modelů 1956 (slovo létajících je důležité) a posléze to samé v knize Ing Hoření & Ing Lněnička, Letecké modelářství a aerodynamika 1977. Nebo eventuelně oslovit e-meilem druhého z autorů - JL, jistě rád odpoví. Není to tak blbej dotaz jako profiláž VOP letadla L 410.

Elektroinstalace:
Frantov 2017 Frantov 2017

Příčinou neštěstí byla zpětná montáž BONBONBOVNICE. Vrut se podařilo vešroubovat mezi kabel k servu a to mezi dráty  + a - . . . => chvíli po vzletu nastal šlus . .
Frantov 2017

Žlutá bestie . . . .
Loni jsem při záletu nikoliv mého díla asi sklidil neobdiv a zcela jistě poklesla důvěra v moji personu. Urazil jsem tomu prckoj bez křidélek čenich. Letos, nedávno pod Chlumem jsem se znovu, díky vzrostlým okolním porostům nikoliv  babišovým,  nechal ukecat k řízení dalšího vrhu. Přistála mrcha. Ale byly nutné další zásahy do konstrukce.
Zmenšit úhel seřízení a potlačit motor. A stalo se:


Frantov 2017

Ale směrové řízení problém… A navíc, jak správně podotkl Jiras dnes na Frantově, asi by to chtělo těžiště víc dopředu, 60g prckoj pomohlo, ale co s tím směrovým řízením??
Rozflákal jsem pár ér, někdy ani nebyly moje. Ale co s tou Glajdovou bestií ??  A tak jsem si vzpomněl na mládí, na svých 13 let, kdy jsem knihu pana Ing. Hořeního hltal a nevěděl, jak se dá umocnit součinitel vztlaku Cy na 1,5  . . .  A pasáže o směrové stabilitě, či spirální nestabilitě jsem však měl v patrnosti a tak jsem požádal tvůrce o povolení k zásahu dle mých pokynů, provedených zkušeným modelářem Vaškem, který se s chutí vrhl do díla … Proč nevoblepit cizí směrovku šerednejma kusama zbytků překližky. Ovšem dle mých direktiv. Šlo u zvětšení kýlovky a i o chlup zvětšení směrového kormidla:


Frantov 2017
Mám cit v těle . . Kdysi to říkaly i dívky . . . Pomohlo to… Bestie začala býjt létavá . . .

Vážení, právě došel můj Bernard a tím mi dochází slovní zásoba. Ale abych nezapomněl, zjevil se po pár letech na Frantově exhradečák Pavel Bosák alias Hulajdá (v Modelclubu HK se mu tak tenkrát říkalo a slyší na to) z RED BAT clubu Klatovy. Jen mne ta icona mrzí, že jsem mu dvakrát půjčil svůj hrnek, by café měl v porculánu a ani jednou nebyl schopen po sobě ten hrnek vypláchnout…Ale budiž mu odpuštěno za tu plejádu stvořenejch aeroplánů a plánů, jež v dobách RVHP a světlých zítřků publikoval v zahraničních kapitalistických časopisech za drobnou provizi. Dnes to je promlčené a tak to mohu napsat.
Frantov 2017

Pavel Bosák alias Hulajda

Frantov 2017

Frantov 2017

Frantov 2017

Takže přátelé ať se vám všem daří, lepte a létejte s chutí, nepodceňujte teorii a ani to s ní nepřehánějte. Ne všichni teoretici měli vynikající aeroplány . . .
Olda Barvíř, kdysi člen Modelklubu HK, dnes volný člen Svazu řízeně neřízených modelářů Kunčice (SŘNMK)

Letecké foto  Svrbajz  éro Beta Major a jinak Vzletem v Let OB!!
další na http://zvolstimodelari.pise.cz/


 

70 let létání aeroklubu Dvůr Králové n/L.

26. srpna 2017 proběhne na letišti aeroklubu Dvůr Králové výroční akce 70 let létání na letišti aeroklubu Dvůr Králové. Kdo jste byli na akci 80 let aeroklubu,tak už víte dopředu, že to bude fajn akce. Proto bych si vás dovolil požádat, aby jste si v srpnu zarezervovali termín a podpořili spoluorganizátora Jindru Dvořáčka (modelář a komentátor) na této akci.

Bližší informace najdete zde - >>


 

Model show 2017

Model show Horní Braná20. srpna 2017 vás modeláři Horní Branná zvou na již 36. ročník Krkonošské modelářské show

 

 

 

 

Program akce:

8:00 –   9:00 – prezentace účastníků na show – dole u klubovny LMK Branná (rybník)
9:30 – 12:00 – ukázky lodí, aut, vojenské techniky a zkrátka všeho co plave nebo jezdí – možná i létá
12:00 – 13:30 – přestávka
13:30 – 17:00 – letiště Brabenec – vystoupení leteckých modelářů, soutěže pro děti

Vyhlášení nejlepších ukázek bude vždy na konci dopoledního bloku u rybníka a za část letovou to bude na konci letového dne na Brabenci. Hodnotit budou samotní diváci!

Pozvánku a další informace najdete zde - >>


 

Den otevřeného nebe

V sobotu 11. června 2016 pořádal SLML (Spolek leteckých modelářů Litomyšl) modelářskou akci "Den otevřeného nebe"

Den otevřeného nebe Litomyšl

Fotografie z akce najdete na stránkách SLML


 

Den s Dračí letkou

Den s Dračí letkou 18. června 2016 uspořádal klub ultralehkého létání Trutnov, Dračí letka Trutnov na letišti ve Volanově již 11. ročník "Slet ultralehkých letadel". V hlavním programu vystoupilo spoustu zajímavých letadel vlastní či tovární výroby, akrobatické speciály, ale i legendární aerotaxi Aero L - 200 Morava či Antonov AN 2.

Hlavní program zahájil ve 13 hodin tak jako každoročně výstřel z dobového děla příslušníků c.k. pěšího pluku císaře F.J. I a vystoupení místostarosty města. Letecká část byla zahájena seskoky parašutistů z letadla Antonov AN 2, který nad letištěm provedl nejeden překrásný průlet, ale i bravurní přistání. Poté následovaly letové ukázky dvou letadel Bücker BU 131 Jungman, akrobacie Zlínu Z 50, letové ukázky UL repliky ruské stíhačky Jak-3, Aero L - 200 Morava a další. V průběhu celé akce probíhali i vyhlídkové lety v AN 2 a L 60 Brigadýr.

Mimo hlavní program bylo k vidění vystoupení HZS Trutnov, příslušníků Klubu vojenské historie Trutnov, vojenské techniky, letové ukázky modelářů RC Modeláři Trutnov, modelářů LMK Mladé Buky a další. Děti i dospělí si mohli prohlédnout vozidla HZS Trutnov, vojenská vozidla a vůz rychlé záchranné služby Vyšší odborné školy zdravotnická a Střední zdravotnické školy Trutnov. Bohužel tak jako posledních několik ročníků přerušil program půlhodinový prudký déšť. Poté se počasí umoudřilo, vysvitlo slunce a program pokračoval. Akce byla ukončena po 17 hodině.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout zde -->

a nebo zde -->


 

Končinská modelářská show 2016


Dne 12. června 2016 pořádal LMK FALEMO Červený Kostelec na modelářském letišti na Končinách již 22. modelářskou show.

fALEMO

Fotografie najdete zde -->

a další fotografie pořídil pan Josef Červený

Dim lights Embed Embed this video on your site

Video natočil Jindra Dvořáček


 

Dobový letecký den

V sobotu 11. června 2016 proběhl na letišti  aeroklubu v Mladé Boleslavi již 11. dobový letecký den s podnázvem Historical Airschow 2016. Návštěvníci měli možnost zhlédnout historická letadla, oldtimery ze ŠKODA Muzea a ze soukromých sbírek, historické traktory, hasičskou a vojenskou techniku.

Dobový letecký den

Fotografie z akce najdete zde -->


 
Více článků...
březen 2024
Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Blížící se akce

Kalendář akci KLeMČR

V odkazu najdete všechny plánované akce KLeMČR pro rok 2021.


Statistiky

TOPlist