Létání v Trutnově

Trutnov 30. dubna 2016

Chladné dubnové dny konečně vystřídalo slunečné počasí a tak Trutnovští modeláři vyrazili na modelářské letiště provětrat své stroje. Sice bylo trošku větrno, ale nic v čem by se nedalo létat. Dokonce došlo i na zálet nového modelu WOTS. A nelétali jen modely. Počasí a oslavy Filipojakubské noci vytáhly do vzduchu i piloty ULL a čarodějnice.

Letiště Trutnov

Letiště Trutnov Letiště Trutnov

Letiště Trutnov Letiště Trutnov

Zálet modelu WOTS - všechno pořádně zkontrolovat a na start

Letiště Trutnov Letiště Trutnov

.... konečně dole a v celku ......

Letiště Trutnov Letiště Trutnov

... že by pozdrav k prvnímu Máji ? ..... ne, jen kontrola nebe před startem

Letiště Trutnov Letiště Trutnov

Další fotografie najdete zde -->


 

Nové modely pro sezonu 2016

Pro sezonu 2016 si Petr Trojan pořídil dva nové modely a to

SK 38

ŠK - 38  další fotografie zde

Wots

Wots Wot  další fotografie zde


 

Tělocvična

Neděle 17. ledna 2016 a další létání v tělocvičně ZŠ Mládežnická. Ještě štěstí, že se nám tělocvična od loňského roku nezmenšila.

tělocvična tělocvična

tělocvična

Letošní první model v síti a jak se to stalo je na videu níže.

Dim lights Embed Embed this video on your site


 

Modelářská sezona 2016

10. ledna 2016 začala v Trutnově nová letová sezóna. Venku deštivo a zima a tak Trutnovští modeláři zahájili letovou sezonu 2016, tak jak již po tři léta, v tělocvičně ZŠ Mládežnická. Létalo se s modely EPP, coptéry vlastních konstrukcí, děti jezdili s auty a nebo létali s mini vrtulníky. Prostě hodinová zábava na nedělní odpoledne.

Dim lights Embed Embed this video on your site


 

Soutěž v létání draků

Drakiáda

Drakiáda

V neděli 4. října 2015 uspořádali RC Modeláři Trutnov a UFFO-SCT za přispění sponzorů na letišti ve Volanově již třetí ročník tradiční Drakiády "Soutěže v létání draků". Již od 12 hodin se sjížděli účastnící drakiády a cvičili své dovednosti v pouštění draků. I když to dopoledne nevypadalo, počasí se umoudřilo a bylo slunečné, chvilkově se závanem větru. Chystaný začátek se kvůli stále přijíždějícím účastníkům posunul a společný start všech draků tak byl až ve 14:15 hod. S vyhlášením společného startu všech draků se zvedl i vítr a vydržel foukat nejen do konce soutěže, která byla ukončena v 15:00 hodin. Poté se všichni účastnící přesunuli k hangárům Dračí letky, kde proběhlo vyhlášení a vítězové si převzali od starosty města Trutnova Ivana Adamce hodnotné ceny. Každý první ze 4 kategorií obdržel i vyhlídkový let nad Trutnovem letadlem Tulák Ládi Abela. Návštěvníci si mohli prohlédnou také vystavené modely letadel a vrtulníků modelářů, ULL letadla Dračí letky a sanitní vůz Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy Trutnov.

Příjemné teplé nedělní odpoledne přilákalo na letiště do Volanova rodiče s dětmi, kterých se do soutěže přihlásilo 116. Většina měla draky kupované, našli se však i tací, kteří si draka vyrobili sami, nebo za pomoci svých rodičů. A právě tito draci byli hodnoceni v jedné ze 4 kategorií.

Drakiáda

Všem sponzorům za hodnotné ceny děkujeme.

Fotografie pořídil Balhar Vít a Miloš Šálek


 
Více článků...
duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Blížící se akce

Kalendář akci KLeMČR

V odkazu najdete všechny plánované akce KLeMČR pro rok 2021.


Statistiky

TOPlist